Skapa visselblåsarkanal med WordPress, Joomla, Drupal eller Wix för 5 € per månad

ANON::form > Blogg > Bädda in > Skapa visselblåsarkanal med WordPress, Joomla, Drupal eller Wix för 5 € per månad

EU:s nya direktiv och tillhörande lagstiftning om att krav på att också mindre organisationer måste ha en fungerande visselblåsarkanal kan kännas som ytterligare ett tungt krav på en redan stor byråkrati.

I korthet handlar direktivet om att det skall finnas en intern process att hantera oegentligheter i organisationen. Och minst en säker och anonym visselblåsarkanal för rapporteringen.

TIPS! I vår artikel Visselblåsare; din optimala guide till EU-direktivet hittar du allt du behöver veta om direktivet.

Det behöver inte alls vara dyrt och komplicerat.

De allra flesta klarar sig bra med en säker och anonymiserad visselblåsarkanal som kan skapas med ett säkert formulär från ANON::form i den befintliga webbplatsen/CMS:et som tex WordPress, Joomla, Drupal eller Wix.

Komplettera visselblåsarkanalen med ett gratiskonto för säker e-post hos Proton, en visselblåsningspolicy samt en intern process för att hantera inrapporterade oegentligheter.

Så här fungerar lösningen:

  1. En person surfar in till formuläret i din webbplats och fyller i det som skall rapporteras. Formulärdatat krypteras redan i webbläsaren och sänds genom en krypterad kanal till det e-postkonto hos Proton som handläggaren har tillgång till.
  2. Den insända rapporten dekrypteras i Proton kontot (och sänds vidare till handläggarens e-postklient via Proton Mail Bridge och dekrypteras där).
  3. Rapporten processas enligt den interna process din organisation har skapat för att hantera detta. Om visselblåsaren har registrerat en e-postadress för kontakt kan ni kommunicera via Protons säkra e-post.

Gör så här (alla länkar öppnas i ett nytt fönster ):

  1. Läs artikeln Så skapar du en enkel och billig visselblåsarlösning
  2. Skapa ett Proton gratiskonto (eller köp ett abonnemang om du vill få in rapporter i tex Outlook). Läs mer om hur du skapar ett gratiskonto hos Proton
  3. Köp ett lämpligt abonnemang från ANON::form, du hittar fullständiga instruktioner i artikeln Abonnemang säkra webbformulär
  4. Bädda in ditt säkra formulär i din webbplats med vårt JavaScript-bibliotek eller en plugin för WordPress eller Joomla. Du hittar fullständig beskrivning för respektive alternativ i vår bloggkategori “Bädda in”
  5. Skapa en visselblåsarpolicy genom att använda ANON::forms gratis mall eller den dynamiskt skapade policy som ingår i E2EE Form Basic abonnemanget. Bädda in policyn eller en länk till denna i samma sida som du bäddar in formuläret i punkt 4

Det är, som du ser, enkelt att skapa en kostnadseffektiv visselblåsarlösning som uppfyller alla myndighetskrav.

Om du behöver praktisk hjälp så kontakta gärna vår samarbetspartner Schuetten Consulting Ab Ltd som också är de som skapat ANON::form tjänsten.