Skapa en godkänd visselblåsarkanal med WordPress, Joomla, Drupal, Wix eller Sitevision för endast 5 € per månad

EU:s nya direktiv och tillhörande lagstiftning om att krav på att också mindre organisationer måste ha en fungerande visselblåsarkanal kan kännas som ytterligare ett tungt krav på en redan stor byråkrati.

Skapa en godkänd visselblåsarkanal i tex WordPress, Joomla, Wix, Drupal, Sitevision eller något annat CMS med våra säkra webbformulär och Proton säker e-post

I korthet handlar direktivet om att det skall finnas en intern process att hantera oegentligheter i organisationen. Och minst en säker och anonym visselblåsarkanal för rapporteringen.

TIPS! I vår artikel ”Visselblåsare; din optimala guide till EU-direktivet” hittar du allt du behöver veta om direktivet.

Det behöver inte alls vara dyrt och komplicerat.

De allra flesta klarar sig bra med en säker och anonymiserad visselblåsarkanal som kan skapas med ett säkert e-formulär från oss i den befintliga webbplatsen.

Komplettera visselblåsarkanalen med ett gratiskonto för säker e-post hos Proton , en visselblåsningspolicy samt en intern process för att hantera inrapporterade oegentligheter.

Vi rekommenderar Proton säker e-post och använder den i exemplet nedan men våra formulär fungerar med alla e-posttjänster och -klienter (tex Mozilla Thunderbird) som stöder PGP-kryptering, läs mer om e-posttjänster och -klienter vi testat med våra formulär.

Våra standard e-formulär för visselblåsning uppfyller tillgänglighetskraven enligt EN301549 samt WCAG2.1 AA och spamskyddas med Captcha.

Så här fungerar lösningen:

  1. En person surfar in till formuläret i din webbplats och fyller i det som skall rapporteras. Formulärdatat krypteras redan i webbläsaren och sänds genom en krypterad kanal till det e-postkonto hos Proton som handläggaren har tillgång till.
  2. Den insända rapporten dekrypteras i Protons e-postklient (eller alternativt hämtas till handläggarens vanliga e-postklient via Proton Mail Bridge och dekrypteras där).
  3. Rapporten processas enligt den interna process din organisation har skapat för att hantera detta. Om visselblåsaren har registrerat en e-postadress för kontakt kan ni kommunicera via Protons säkra e-post.

Gör så här:

  1. Läs artikeln ”Så skapar du en enkel och billig visselblåsarlösning”
  2. Skapa ett Proton gratiskonto (eller köp ett abonnemang om du vill få in rapporter i tex Outlook). Läs mer om hur du skapar ett gratiskonto hos Proton
  3. Köp ett lämpligt abonnemang
  4. Bädda in ditt säkra e-formulär i din webbplats med vårt JavaScript-bibliotek eller vår plugin för WordPress eller Joomla
  5. Skapa en visselblåsarpolicy genom att använda vår gratis mall eller den dynamiskt skapade policy som ingår i abonnemangen. Bädda in policyn eller en länk till denna i samma sida där du bäddar in formuläret enligt punkt 4

Det är, som du ser, enkelt att skapa en kostnadseffektiv visselblåsarlösning som uppfyller alla myndighetskrav.

Om du behöver praktisk hjälp så kontakta gärna vår samarbetspartner Schuetten Consulting Ab Ltd som också är de som skapat ANON::form tjänsten.

Rulla till toppen