Abonnemang säkra webbformulär

ANON::form > Abonnemang säkra webbformulär

Nej, du behöver inte ha (ännu) ett dyrt och komplext administrativt system för att uppfylla de nya lagkraven om visselblåsning.

För de allra flesta det räcker med att ha en säker kanal och en intern process för att ta emot och hantera rapporter om missförhållanden. Läs gärna vår kompletta guide om visselblåsning.

ANON::forms säkra webbformulär är den perfekta lösningen för att skapa en förmånlig, säker och anonym rapportkanal som uppfyller EU:s direktiv och lokal lagstiftning om visselblåsning.

Välj mellan två olika standardpaket, eller ta kontakt så hjälper vi dig med att skapa exakt det du behöver.

TIPS! I samtliga paket ingår kostnadsfritt olika möjligheter att på ett enkelt sätt bädda in dina formulär i din webbplats, läs mer här

E2EE Form LITE HET

Vårt E2EE Form LITE paket är för dig med det riktigt lilla behovet, som endast har behov av ett enda säkert standardformulär, stöd för endast ett språk och använder endast en mottagare. Du hanterar själv det e-postkonto som tar emot formulärdata, tex genom att använda ett gratiskonto hos ProtonMail. Läs mer om vad som ingår.

Gör så här för att beställa:

1. Om du inte redan har en e-postlösning som stöder PGP kryptering så måste du skapa en sådan, tex genom att registrera ett ProtonMail gratiskonto som du sedan kan uppgradera till ett professionellt konto med bla stöd för Outlook, Thunderbird eller Apple Mail om du har behov av detta.

Så här skapar du ett ProtonMail gratiskonto

2. Beställ ditt E2EE Form LITE konto genom att betala årsavgiften i förskott >>> via denna länk <<<. Notera att beställningen gäller ett fortlöpande årsabonnemang som du kan avsluta när du vill före den aktuella abonnemangsperioden går ut.

Om du beställer från Åland så ange “Finland” som land i betalningsformuläret så att du får rätt moms.

3. Efter en accepterad betalning skapas ditt nya konto automatiskt och du får ett e-postmeddelande till den e-postadress du angav i föregående punkt med anvisningar om hu du öppnar din E2EE Form LITE kontrollpanel. Du får också en länk till kontrollpanelen för abonnemang och kunduppgifter.

Meddelandet kommer inom några minuter, kontrollera din skräppost om det dröjer, kontakta vår support om du inte fått något meddelande efter 2 timmar.

4. Öppna kontrollpanelen för E2EE Form LITE, kontrollera och uppdatera/komplettera dina uppgifter vid behov.

OBS! Du behöver ladda upp din offentliga PGP-nyckel i kontrollpanelen för den e-postadress du anger som mottagare av formulärdata, om du har ett konto hos ProtonMail kan du göra detta via en knapp i formuläret som hämtar den offentliga nyckeln (eller följa denna instruktion).

5. Du hittar länken till ditt formulär högst upp i kontrollpanelen, lägg in den där du behöver i din webbplats osv.

>>> Beställ E2EE Form LITE <<<

E2EE Form BASIC

Vårt E2EE Form BASIC paket är för dig som inte har så stora behov av att skräddarsy en lösning utan vill komma igång enkelt och snabbt till ett från början känt pris. För närmare specifikation om vad paketet innehåller, vänligen se faktarutan om paketet. Du hittar exempel på de vanligaste formulären i vår demomeny.

Detta abonnemang inkluderar även vår standard policy för visselblåsning som skapas automatiskt och kan nås via en länk som du lägger in i din webbplats och som även kan visas i dina visselblåsarformulär. Policyns text kan, mot en extra engångskostnad, anpassas till dina speciella behov. Se demo menyn för exempel. Läs mer om vad som ingår.

Det är mycket enkelt att beställa E2EE Form BASIC paketet, hos oss behöver du inte delta i ändlösa säljmöten bara för att få ett pris:

1. Öppna beställningsformuläret och bekanta dig med detta, fält med ett “+” anger extra debiterat tillägg.

– Sektion 1: välj mellan baspaketet eller baspaketet med vissa tillägg, beroende på ditt val aktiveras olika delar av formuläret, du kan alltid gå tillbaka och ändra ditt val vid behov.

– Sektion 2: fyll i all info som behövs för att skapa ditt kundkonto.

– Sektion 3: fyll i info för att skapa ditt konto för tjänsten. Fältet “Underdomänens namn” är ditt unika konto-id och används sedan tillsammans med den domän du använder, tex med konto-id “exempel” och vald domän “secure.ax” blir adressen till dina formulär “exempel.secure.ax”. Formuläret testar om ditt angivna konto-id är tillgängligt, ange ett annat id om ditt förslag är upptaget. OBS! Konto-id kan inte ändras senare, var noga med att ange rätt konto-id rätt stavat.

– Sektion 4: ange hur du vill att dina formulär skall anpassas. Ange vilka språk du kommer att använda i formulären. Ladda gärna upp din logo högupplöst i formatet JPEG, du kan även ladda upp ett ZIP-arkiv med logo i olika format samt favicon bilder som du vill använda. Bekanta dig gärna med våra demoformulär som du hittar i menyn under “Demo” och som du kan öppna i mobilen genom att scanna QR-koden.

– Sektion 5: tjänsten förutsätter att du har ett e-postkonto som hanterar PGP-kryptering för att ta emot formulärdata, ange här om du vill utnyttja ett gratiskonto hos ProtonMail eller om du redan har en befintlig lösning.

– Sektion 6: ange önskad betalningsplan för ditt abonnemang. Vi rekommenderar 1 års förbetalda abonnemang då detta alltid ger dig det bästa priset och minst med byråkrati för både dig och oss.

– Sektion 7: fyll i eventuella kommentarer och/eller förtydliganden efter behov.

– Sektion 8: genom att markera kryssrutan och sända in beställningen så beställer du tjänsten. OBS! Stäng inte formuläret efter att du sänt detta, du kan ladda ned din egen kopia av avtalet från en länk som du hittar längst upp i formuläret. OBS! Om Captcha koden inte fungerar så har sessionen gått ut, klicka på knappen “Uppdatera” för att få en ny kod och sänd på nytt.

2. När vi fått din beställning så skickar vi en faktura för abonnemangstiden och installationsavgiften, när vi fått din betalning för fakturan aktiverar vi ditt konto med standardinställningarna.

Abonnemangsperioden löper alltid från den första i månaden och startar alltid förskjuten framåt tillräckligt länge för att du utan stress skall hinna få dina inställningar och ändringar gjorda.

Vi kontaktar dig så snart som möjligt efter beställningen för närmare detaljer om hur vi tillsammans hanterar de önskemål du givit i beställningsformuläret, några korta möten via tex Teams ingår i installationsavgiften.

Om du angivit i beställningen att du vill ha hjälp med att anpassa dina formulär eller med att installera PGP e-post så ordnar vi detta via vår underleverantör Schuetten Consulting Ab Ltd som fakturerar dig direkt för sina tjänster.

När alla anpassningar och inställningar är gjorda så ansvarar du själv, tex via din webbansvarige, för att länkar till formulären läggs upp i din webbplats på det sätt du önskar.

3. Ta kontakt om det är något du undrar över eller om du behöver hjälp med din beställning.

>>> Beställ E2EE Form BASIC <<<