Vi rekommenderar Proton Mail

1 min read

Vi rekommenderar Proton Mail som klient till våra säkra E2EE webbformulär då Proton är marknadsledare vad gäller säker e-post men ändå erbjuder en mycket kostnadseffektiv lösning.

Vi rekommenderar Proton Mail som klient till våra säkra webbformulär, Proton är marknadsledare vad gäller säker e-post och erbjuder en kostnadseffektiv lösning.

Som beskrivs i andra artiklar är ANON::form säkra E2EE webbformulär ett system som erbjuder säkra och anonyma formulär för webbplatser där formuärdatat krypteras redan i webbläsaren och sedan sänds som ett krypterat e-postmeddelande till mottagaren.

Mottagaren behöver därför en e-postklient med stöd för PGP som kan dekryptera meddelanden från de säkra formulären. Det finns en hel del olika lösningar för detta som kan användas, de flesta är dock komplexa och kräver särskilda kunskaper för både installation och användning varför vi alltså i stället rekommenderar Proton.

Proton Mail är ett komplett E2EE webmail system, med mobilappar för både Android och Apple, där all komplexitet tas omhand av systemet och kräver därför nästan inget mer än vanliga e-postsystem för att komma igång.

Proton erbjuder flera olika kontoalternativ som i betalalternativen även inkluderar kalender, lagring och VPN; från ett gratiskonto (uppläggning av ett sådan ingår i vårt baspaket) till en komplett företagslösning med administrativ portal och egen domän (Proton for business ) Alla kontoalternativ kan enkelt uppgraderas när som helst utan några ominstallationer eller dataförlust.

Det går att använda Proton Mail med din befintliga e-postklient om den har stöd för IMAP, tex MS Outlook, Thunderbird och Apple Mail, med deras unika Proton Bridge applikation som installeras lokalt på din dator. Detta kräver dock ett betalkonto.

Proton Mail är alltså det perfekta alternativ för organisationer som tar säkerheten på allvar men vill ha en enkel kostnadseffektiv lösning som kan byggas ut till att inte bara ta emot data från våra säkra webbformulär, utan vara hela organisationens säkra e-post.

Proton Mail är inte en del av ANON::forms säkra webbformulär men vi rekommenderar deras lösning och hjälper dig med allt från att registrera ett gratiskonto om du beställer vårt baspaket, till att skapa din organisations kompletta säkra e-postlösning via vår underleverantör Schuetten Consulting Ab Ltd som har en mycket lång erfarenhet av cybersäkerhet.

Läs gärna också PC För Allas artikel om Proton Mail

Rulla till toppen